Petrea on nyt osa Coronariaa! 

Palvelut jatkuvat tavalliseen tapaan. Lisätietoa AKSE:sta löydät täältä. 

AKSEn tavoite

Selvityksessä arvioidaan ammatillisen ja muun kuntoutuksen tarpeet ja mahdollisuudet. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen työelämään tai opiskeluun suuntautunut kuntoutussuunnitelma

Sisältö ja toteutus

Ammatillinen kuntoutusselvitys on pääsääntöisesti avomuotoista kuntoutusta. Tarvittaessa on mahdollisuus myös majoittua.

AKSE sisältää alkuvaiheen, jatkovaiheen ja seurantavaiheen. Kuntoutuspäivät voidaan jaksottaa yksilöllisen tarpeen mukaan.

• Alkuselvityksessä (2-4 pv) selvitetään asiakkaan kokonaistilanne ja sen perusteella arvioidaan ammatillisen ja mahdollisen muun kuntoutuksen tarve ja oikea-aikaisuus. Tarvittaessa jatketaan jatkovaiheeseen.

• Jatkoselvitys (6-8 pv) sisältää laajempia selvityksiä. Kuntoutujan kanssa laaditaan yksilöllinen ammatillinen kuntoutussuunnitelma.

• Seurantavaihe  tarjoaa tukea ammatillisen suunnitelman toteutumisessa.

Miten pääsee?

AKSEEN haetaan toimittamalla Kelan kuntoutuslomake KU101 ja B-lausunto Kelaan.
16–29 -vuotiaat voivat hakea AKSEen myös ilman B-lausuntoa esim. sosiaalitoimen tai TE-toimiston suosituksesta.

Ammatillisen kuntoutuksen info

Kaipaatko lisätietoja ammatillisesta kuntoutuksesta. Tule kuuntelemaan ammatillisen kuntoutuksen infoa parillisten viikkojen torstaina klo 14-15 Caribian toimipisteeseen (Kongressikuja 1)! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, kokoontuminen Caribian pääaulassa.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista Petreassa.

Mika Huolman
kurssisihteeri
  040 192 6299
mika.huolman@petrea.fi